Transformatie en restyling pand door uitbreiding van een woonlaag te Eindhoven

Opdracht: de woning uitbreiden met een volwaardige extra woonlaag op de verdiepingsvloer om het woongenot en de woonoppervlakte verder te optimaliseren.

Doordat het pand voorheen een sporthal was, kende het gebouw hoge plafonds van circa 6 meter hoog. De huidige woning bestond uit de begane grond en een zolder met een kleine verbindingsvloer tussenbeide. Een volwaardige extra verdieping was de wens van de klant. Om dit te realiseren is de tussenverdieping opnieuw onder de loep genomen en is de verbinding tussen de verdiepingen aangepast en technisch uitgewerkt. Het pand heeft andere toegangswegen van de begane grond naar de nieuwe verdieping en vervolgens naar de zolder gekregen, waardoor het gebouw in zijn geheel de functie wonen heeft gekregen. De woonkamer heeft een open haard met een geïntegreerde bank en een doorkijk functie naar de opgaande trap aan de andere zijde van de verdieping. Deze is weer afgewerkt en afgesloten met een stalen glazen pui. De slaapkamer daarachter met inloopkast en badkamer moest een afgezonderd privévertrek zijn voor de opdrachtgever. De eenheid met de rest van het pand was een uitgangspunt. Gaandeweg is het complete dakterras er ook bij betrokken om meer lichtinval te krijgen. De buitenruimte is een verlengstuk van het wooncomfort in de ruimte van de eethoek, leefkeuken en slaap- en badkamer geworden. De afwerking is van hoge kwaliteit. Het eindresultaat is op de professionele foto’s terug te zien.

Voor

Ontwerp

Na