Onze aanpak | Drie fasen

BTTB Helmig houdt van structuur.

Daarom werken wij het liefst met een tijdlijn, die wij op voorhand kortgesloten hebben. Maar het traject wordt uitsluitend geheel doorlopen wanneer de klant kiest voor het totale dienstenpakket. De diensten kunnen dus ook separaat worden afgenomen. Maatwerk op maat, volgens ons heel logisch. 

 

FASE 1: KENNISMAKING MET ANALYSE

Dit is de fase waarin ideeën, dromen en visies op tafel gegooid worden. Wij geloven in een persoonlijke benadering. Daarom bellen we graag – heel gewoon -, of we komen even bij u langs. In dit eerste gesprek, luisteren we vooral naar u. We stellen u vragen om stap voor stap uw wensen en visualisaties in kaart te brengen. Wij geven inzicht hoe we uw budget zo optimaal mogelijk kunnen benutten. En natuurlijk geven we u uitleg over de fasen, bijkomende zaken en onze ideeën over het project. Wanneer u het gevoel heeft uw verhaal te hebben gedaan en echt geen vragen meer over heeft, maken we een offerte op maat die wij via de mail doorsturen.

  • Voorbereiding ontwerper voorafgaand aan het gesprek;
  • Een ‘brainstormsessie’ met de klant waarbij wensen en visualisaties in kaart worden gebracht. Inclusief beschikbaar budget en heldere uitleg over trajectfasen;
  • Debriefing en offerte.

 

FASE 2: DE ONTWERP- EN UITWERKINGSFASE

Dit is de ontwerpfase: hier worden dromen werkelijkheid. Wij ontwerpen een gericht plan, waarbij we rekening houden met regels van de gemeente en de omgeving. In een vervolggesprek presenteren we onze ontwerpen. U geeft aan welke ontwerpen uw voorkeur hebben, welke u zou willen combineren of plaatst kanttekeningen. Met bouwkundige expertise vertalen we alles in een definitief en realiseerbaar ontwerp: de bouw- en werktekeningen. Wij benaderen vervolgens alle specialisten die het project uit zullen voeren. Hierbij kunt u denken aan de uitvoerende partijen, een constructeur, installateur of leverancier. Als alle partijen akkoord zijn, worden de bestek tekeningen uitgebreid met zogenoemde constructietekeningen of een bouwbesluittoetsing.

Wij doen altijd een extra check waarbij we nagaan of een bouw- of verbouwingsplan vergunningsplichtig is. Wanneer we inderdaad een vergunning moeten aanvragen voor het plan, regelen we alle administratieve rompslomp voor u. Zodat u kunt genieten van wat er echt toe doet: uw bouwvisie werkelijkheid zien worden.

  • Presentatie van het plan van A tot Z, naar afspraak;
  • Het compleet ontzorgen van de klant bij vergunningsaanvraag;
  • Middels 3-D ontwerpen alle opties in beeld;
  • Inzicht in het gewenste eindresultaat: Een overzichtelijk plan bevat het gehele proces. Lekker overzichtelijk. 

 

FASE 3: NAZORG

Wij blijven u continu ondersteunen tijdens het bouwproces. Al is het maar omdat we willen meegenieten van het resultaat. En omdat we het nou eenmaal moeilijk vinden om het werk uit handen te geven. Belt u ons gerust met vragen, opmerkingen of feedback. Wij willen hetzelfde als u: een verbluffend eindresultaat.

  • Wij stemmen af met uitvoerende partijen in begrijpelijk teken- en advieswerk voor iedere betrokken partij. U kunt ontspannen;
  • We houden contact. Graag evalueren we middels een bespreking samen met u wat er nog nodig is;
  • Afronding: we genieten graag samen met u door het eindresultaat te komen bewonderen.